Alt i egne hender, ta vare på det.

Eliteserien runde 29
Søndag 26. november kl. 17:00
Nadderud Stadion

Når dommer Rohit Saggi har blåst av kampen på søndag er det langt i fra usannsynlig at vi kan ha sikra Eliteseriespill neste år. Utgangspunktet for det er enkelt: vinner vi samtidig som Vålerenga ikke slår Hamkam, er plassen trygg fra både direkte nedrykk og kvalik. Og vi kan også gå opp på en 12. plass med seier og poengtap for Haugesund i Tromsø.
Så lenge vi selv tar poeng er alt i egne hender og vi ligger på 13. plass før siste kamp. I teorien kan vi også ligge på 15. plass etter runden, men det forutsetter at vi taper og at Vålerenga vinner. Taper vi med ett mål, må Vålerenga vinne med fem mål. Taper vi med to mål, må Vålerenga vinne med fire mål osv. Lite sannsynlig.

Det er mye hvisomatte og dersomatte det ene eller andre skjer, men vi har den beste posisjonen og det beste utgangspunktet. Det må vi ta vare på.

Vi kommer fra seier mot Rosenborg og Aalesund og en uavgjort mot Brann før det. Stabæk har 0-3-1 på de siste fire, seinest 0-0 borte mot Vålerenga i en dårlig fotballkamp. Laget har definitivt blitt vanskeligere å slå etter Bob Bradleys tilbakekomst til Bærum, uten at det har vært sprudlefotball av den grunn.

Offensivt har SF sett bra ut i det siste og står med 45 mål på 28 kamper, noe som er klubbrekord i Eliteserien. Og det er faktisk bare tre lag som har scora flere mål på bortebane i år:

37 mål: Bodø/Glimt
25 mål: Molde
24 mål: Tromsø
20 mål: SF, Brann, Sarpsborg

Så skal det tas med i regnestykket at vi har flest baklengsmål sammen med Hamkam (36 mål) på fremmed grunn. Stabæk står med 15-15 på hjemmebane.

Laget da?

Det står stort sett bra til, men noe rusk er det. Jesper Taaje har vært med på litt trening de siste par dagene, så han er nok mer usikker enn sikker. Franklin Daddys Boy har slitt med noe sykdom, men trente ca. halve treninga i dag (fredag). Keanin Ayer er ikke tilgjengelig.

Det skal neppe være noen grunn til å endre mye på laget, derfor er det nok å forvente at det fort blir de samme 11 som starta mot Rosenborg sist.

Etter en vel gjennomført kamp mot Brann og en fortjent utligning på slutten der, så har kampene mot Aalesund og Rosenborg vært omvendt av hverandre. Svakt førsteomgang i Ålesund, bra etter pause. Kanskje årsbeste i førsteomgangen hjemme mot Rosenborg, før andreomgangen var langt svakere. Da Rosenborg fikk frisparket på over overtid tror jeg at nervene stod i høyspenn hos de fleste...
Nå gjelder det å spille to gode omganger og da er jeg 100 % sikker på at det blir et positivt utfall for oss.

Noen plasser igjen på bussene og mange folk på bortefeltet

Det er igjen ca. 15 plasser på familiebussen, så det er bare å melde seg på. Det blir loddsalg og premier på vei opp, og ellers god stemning. Kle dere godt, det er meldt 5-6 minus. Heldigvis er det strålende vær.

Ellers blir bortefeltet velfylt av alle som tar turen. Det har passert 200 solgte bortebilletter og det ligger an til å bli det største bortefølget i år, foran de 276 som var på plass i Skien i september. Her må vi klare å bikke godt over 300, folkens. Vær med og støtt Guttane!

KJØP KAMPBILLETTER HER.

Når vi teller opp og summerer søndag klokka 19, så hadde det vært en fantastisk inngang på desember med tre poeng og kanskje til og med sikker plass før Lillestrøm kommer nedover 3. desember.