Reisebrev fra Haugesund


Publisert

Fra gutta boys' perspektiv over fjellet.

Allerede i vinter ble bilen til Haugesund fylt opp. Andreas, Niclas, Mikkel, Teodor og Kjetil skulle på tur over fjellet 26. mai. Mikkel og Teodor på sin første bortekamp utafor Østlandet.

Avreise var fra Jotun Arena klokka 9 på søndag i fint vær, så vi hadde ganske god tid. Med fem personer i bilen blir det litt trangt, så da endte selvfølgelig yngstemann i midten. Kursen ble satt vestover over Haukeli med kjøleoppbevaring for drikke baki, så dette skulle gå fint.
Nedover E18 gjennom Porsgrunn og Skien, men der kjørte vi heldigvis fort gjennom. Første stopp ble i Ulefoss hvor gutta måtte ha frokost og pause før vi kjørte videre oppover Telemark. Det var tilløp til soving hos enkelte i baksetet.
Neste stopp var i Høydalsmo hvor det ble ny runde med spising. Så kom vi endelig opp på selve Haukelifjell hvor det fortsatt var vinterlig og til dels isete vann fremdeles. Et stopp her for å ta bilder i fine omgivelser ble det også, da var vi cirka halvveis.

Etter hvert kom vi oss ned fra fjellet for et stopp i Røldal for påfyll av bensin og, gjett en gang, mat. Så langt har dette blitt en fortelling om gutter som stopper for å spise på bensinstasjoner, men også like mye strekke på beina og ryggen. En skulle ikke tro at snittalderen på passasjerene var såvidt over 18 år.

Etter hvert kom vi fram til Haugesund og fant oss en gateparkering like bak bortefeltet, som var ganske behagelig. Bedre å stå der enn på parkeringa på andre sida, hvor det også koster penger å stå.
Vi ble ventende litt på utsida av inngangen siden vi var litt tidlig ute, men etter hvert klarte vaktene å låse opp hengelåsen til «åååååå, yeeeah!» fra oss da det ble åpna.
Inne på stadion ble bannere hengt opp og vi kunne bare vente på kampstart mens gutta varma opp. Det var en overraskelse å se at Tom Helge var med, så da ble det sang til han. De var også en overraskelse at det stod på storskjermen at det var Sandefjord BK kom kom på besøk.På bortefelter var det 14 stykker + fire eldre herrer som ville sitte og som fikk lov til å flytte seg til langsida siden det ikke var seter på bortefeltet. I fjor var vi syv, så over en dobling som holdt med SF.
Vi fikk se store sjanser bli brent av SF på målet vi stod ved, så frustrerende! Så scora Ruud Tveter og vi kunne juble. Fikk laga litt lyd gjennom kampen og det ble hørt på TV. Jeg må si det var underlig stille på stadion gjennom hele kampen. 
Så skjedde det som skjedde og vi tapte igjen. For et drittresultat! 

Det er ikke særlig moro å sette seg i bilen og kjøre hjem etter en sånn kamp. Men stemninga lysner litt etter hvert, og det ble også en del soving på dem i baksetet. På turen så vi to elg.
Vi kom oss nå hjem og var i Sandefjord rett over klokka ett på natta. Litt trøtte og slitne, men det er hyggelig å være på tur.

Løsninger for internett er levert av