Kamptråd: Sarpsborg - Sandefjord


Publisert

Særpingane skal ned på jorda igjen.

Kamptråd: Sarpsborg 08 - Sandefjord
Søndag 2. juli, kl. 17:00
Sarpsborg Stadion
Eliteserien 2023

Knalltøff motstand!
Sarpsborg 08 er 10 år yngre enn oss, og er i høyeste grad en klubb vi burde sammenligne oss med (bystørrelse og fotballkultur). Det har blitt gjort masse riktig i Sandefjord på 25 år også, men det de har klart på 15 år i Sarpsborg er smått utrolig. De har vunnet cupfinale, tatt medalje, og spilt i Europa. Og som om ikke det er nok, har de en spillerlogistikk det lukter svidd av. De henter ungt og billig, og selger dyrt. Det høres lett ut, men det er faktisk utrolig vanskelig.

Jeg husker med gru kampen i 2021, hvor en viss Ibrahima Koné satt fire kjappe og så ut som Kylian Mbappe eller noe mot oss. Han ble i følge tranfermarkt kjøpt for 1 million, og solgt for 40 mill. året etter. Det er et helt SF-budsjett i pluss på én spiller alene. Christopher Bonsu Baah er navnet på «nestemann». Han er allerede fast i en alder av 18, og blir neppe mange årene i Norge han heller. Sarpsborg finner gull som få andre. I tillegg har de en gode talentavdeling, og dyktige trenere.

I årets sesong er de for alvor med i medaljekampen etter en råsterk 3-0 på Lerkendal sist. Det er kanskje lett å trekke litt på skuldrene av Sarpsborg når man kun ser spiller for spiller, men laget er rett og slett et av ligaens beste. Det er bakover de imponerer mest, med kun 11 baklengs (færrest i ligaen). Derimot har de litt å gå på fremover, men de har scora mer enn oss i alle fall.

Undertegnedes håp er at spillerne er innstilt på å møte et råsterkt lag, og går ut som de gjorde mot for eksempel RBK på Lerkendal. Skal vi ha noen som helst sjans på poeng, må vi prestere helt opp not 100%. 

Ganske god start
Etter en tredjedel av kampene har vi fått se ganske så mye blanda drops fra Guttane. Sesongen til nå ble i grunn godt oppsumert i Haugesund, med årsverste og årsbeste i samme kamp. Om vi fortsetter som dette ut sesongen, er sjansene gode for overlevelse, som vi burde huske på er det som er målet. Alle ønsker seg overprestering som på våren i fjor, men det vi dreiv med der kunne jo ikke vare. Det viktigste i år er å unngå det havariet vi presterte i høst. Stabilt ustabilt er godt nok, og vanskelig nok.

Juli måned blir knallhard, med Sarp (B), Stabæk (H), LSK (B), Glimt (H), og VIF (B) på rad og rekke. I et ideelt scenario burde vi egentlig ha 5-6 poeng i disse kampene for å holde snittet vårt, men ser vi på motstanden vil jeg si en slik fangst i juli vil være over forventning. Seier over Stabæk blir i alle fall viktig, som er «enkleste» kampen av disse. Så får vi håpe på et sjokkresultat i en av de andre. Og det kan like gjerne komme i Sarpsborg som mot noen av de andre topplagene (og VIF). Årets SF kan gjøre det utroligste, det er jeg overbevist om. 

Lag og skadestatus
Skadesituasjonen i laget er svært god. Det er knapt en spiller ute med skade, noe som er svært gledelig og helt nødvendig. Sterk konkurranse gjør spillerne mer skjerpa, og fulltallig spillertropp gjør treningskvaltiten 100 %. Vi så hva som skjedde på seinsommeren i fjor da det var ei skadeliste lang som et vondt år.

Vetle Walle Egeli er med G19-landslaget til EM på Malta og Simon Amin er stadig ute. Laget blir nok relativt likt som i de andre kampene, men det skal bli interessant å se etter de to omgangene i Haugesund som var så forskjellige. Valgmulighetene er mange og trenerne har mange vurderinger å gjøre.

Jubel på tribunen
Det er vanskelig å si nøyaktig hvor mye eller lite et supporterfelt har å si, men i følge spillerne gir vi dem energi, nesten uansett hvor de spiller. Selv på Brann Stadion hørte jeg flere spillere si dem kjente støtten, til tross for at vi var veldig få.

Sarpsborg har en imponerende god hjemmestøtte, og når en Østfold-klubb lukter medalje kjenner vi jo godt til mekanismene i det fylket. Derfor er det essensielt at vi klarer å stille med litt lyd fra vår side også. Spillerne har sin jobb, og vi har vår.

Etter en del om og men ble det til slutt buss til Sarpsborg, og turen skal bli et fint avbrekk til siste ukers utenomsportslige fokus. I skrivende stund er det fremdeles noen plasser igjen, men det kan fort bli fullt. I tillegg håper jeg mange kjører selv, slik at vi kan vise oss litt frem på tribunen. Og hvem vet, kanskje det blir bølgen med spillerne etter kamp, og litt deja-vu fra 2005 på Bastø Fosen på vei hjem.

Billetter kjøpes her. Velg «Felt D - Bortesupporter»

Forfatter: Lasse Ødegaard.

Løsninger for internett er levert av