Haugesund - Sandefjord
Søndag 11. juni 2023
Eliteseriens runde 10
Haugesund Sparebank Arena

Etter Guttanes fenomenalt smakfulle seier mot Odds Ballklubb forrige helg, settes kursen mot Haugesund på lørdag for kamp på søndag, på Haugesunds meget flotte hybridmatte nylagt før denne sesongen.
Det er ingen tvil om at dette er nok en kamp mot et annet lag som kommer til å være litt nede på tabellen sammen med oss. For å bruke klisjeen; det er en sekspoengskamp. Og de bør som kjent vinnes - i hvert fall ikke tapes.

Haugesund og SF står begge helt likt etter ni kamper: To seiere, tre uavgjorte og fire tap. Men vi er foran på målforskjell; 10-12 mot 7-13.
Begge lag kommer fra seier i siste ligakamp: Vi slo Odd 4-1 hjemme, de slo Strømsgodset 2-1 borte. Men i mellomtida klarte Haugesund å tape borte mot Brattvåg i cupen med 1-2, etter at de leda 1-0.

Det har vært en del murring i Haugesund, både blant lokalpresse og supportere, de siste ukene mot trener og Mr. Haugesund Jostein Grindhaug.

Minner mot Haugesund

Vi møter en klubb som vi har hatt store problemer mot i lang tid. Det har stort sett endt i tap, tap og atter tap. Totalt står Haugesund med ni seiere, to uavgjorte og SF har tatt tre seiere. Men nå har vinden snudd. De tre siste møtene mot Haugesund har dratt oss gjennom helsefarlige følelsessvingninger. I 2021 snudde vi og vant helt på slutten i bortekampen og sikra plassen. I 2022 vant vi 3-1 borte i åpningskampen etter hat-trick av Alexander Ruud Tveter.

Det er ingen som har glemt siste serierunde i fjor, med Haugesund-ledelse 2-0 etter 88 minutter. SF var fem minutter unna å rykke ned og alt så håpløst ut. Blåhvalane fyrte av sine siste bluss som en hilsen til Obos-ligaen i 2023. Her kommer vi. Men der inne i røyken som la seg som et teppe foran Haugesunds mål, kom det et skudd. Et skudd fra kaptein Harmeet Singh. Ballen spretter i mål noen sekunder etter at 88 minutter var passert.
Så kommer håpet... vi trenger ett mål. Ett usselt mål. SF presser på, får flere cornere. På den siste slår Ofkir ballen inn, der står William Kurtovic umarkert og klarer å dempe ballen perfekt med feil fot. Vendinga... skuddet mellom flere Haugesund-bein før ballen ender opp i nettet.
SF holder ut og berger plassen i den mest dramatiske hjemmekampen i klubbens historie.

Laget

Det bør vel ikke bli de store endringene fra Odd-kampen. Amin og Chaib er ute, Loftesnes-Bjune er med landslaget. Det er noe usikkerhet knytta til spissplass på grunn av sykdom, så her må vi vente og se om det for en sjelden gangs skyld blir endring på topp.
Høyreback virker å være åpen etter at Fredrik Berglie har spilt der et par kamper. Hans navnebror Fredrik Pålerud er klar, så det skal bli spennende å se. Gilbert Koomson kan umulig settes ut av laget etter å ha fått 9 på NTBs børs og kommet på ukas lag. Fortsetter Nilsson som indreløper eller får Bikoro sjansen igjen?

Som nevnt over så er dette en viktig kamp mot en tabellnabo, en kamp som er en type kamp vi bør ta tre poeng i for å sanke nok med poeng. Å gå inn i ferien med to strake seiere ville smakt nydelig, og etter denne kampen får gutta over ei uke med fri. Nå skal dem endelig få litt sommerferie, det kan bare være positivt å gjøre og tenke noe annet enn fotball.

Kampen mot Vålerenga om to uker ble som kjent utsatt til 30. september, så det er ikke en tellende kamp før Sarpsborg 2. juli.

(Foto: Jan Kåre Ness / NTB)